søndag 24. januar 2016

Om Bloggen og denne bloggeren

Om Bloggen og denne bloggeren

I hele Norge legges det ned mange skoler hvert år. Hovedgrunnen er at skolene er små, og at kommunene lages slike oppstillinger av utgifter at de kommer ut som kostbare å drive.

Høsten 2015 laget Lillehammer Kommune et dokument som skulle begrunne en omlegging av skole- og barnehagestrukturen i Lillehammer. Nedlegging av tre skoler: Buvollen, Ekrom og Saksheim, og barnehagen på Buvollen skal etter deres plan bli konsekvensen allerede i 2016.

Denne bloggen er laget for å formidle noen kritiske innlegg til dette dokumentet. Innleggene er laget ved å lese litteratur som stiller seg spørrende til de antakelsene kommunens dokumenter bygger på. Alle kildene for dette arbeidet er å finne på vanlige nettsider, eller med hjelp av bibliotekers databaser.

Den viktige avgjørelsen skal falle i mars, og høringsfristen er 7. februar. Planen er å la tekster komme inn etterhvert som de lages.

Jeg som lager bloggen, Yngve Nordkvelle, er et resultat av en romanse på Jørstadmoen mellom det som skulle bli fenrik og løytnant Nordkvelle, i 1945. Jeg vokste opp i Vestfold, er lærerutdannet og har arbeidet i skole, ungdomsarbeid og høyere utdanning siden jeg ble ferdig med hovedfag i pedagogikk i 1984, ved Universitetet i Oslo. Oppland DH og seinere Høgskolen i Lillehammer har vært arbeidssted siden 1989, og jeg hatt bostedsadresse i Lillehammer siden 1981.

Den rare gmail-adressa skyldes at sommeren 1999 - da Lillehammer Kommune velsignet oss småbarnsforeldre med den lengste streiken i moderne tid - hele 13 uker - på grunn av sin kjipe behandling av barnehageansattes lønnsspørsmål, især de pedagogiske lederne, - ja den sommeren hadde vi selskap av en grevling som rotet hagen til hver natt, så lenge streiken varte og litt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar